woensdag 31 augustus 2022

Opkikkertje

Goedemorgen lieve bloggers, 

Eindelijk weer eens een kaartje van mijn kant, dat was lang geleden. De laatste tijd lag het bloggen op een erg laag pitje, mams heeft af en toe gelukkig nog wel wat geplaatst. Met het mooie weer de afgelopen tijd waren we veel buiten in de tuin bezig, als we even tijd hadden naast het werk gingen we daar mee verder, dus weinig tijd gehad voor de knutsel en bloggen helaas. Maar ook weer gezellig om samen in de tuin bezig te zijn en steeds weer een stukje verder te komen. Het straatwerk is helemaal af, dus we konden de laatste paar weken lekker genieten van ons terras met het mooie weer. Pascal gaat binnenkort nog verder met de border, die nu nog leeg is. Handig hoor een eigen hovenier :) hihi! Zal zo een paar foto's delen van de tuin. 

Eerst even naar mijn kaartje! 
Pa en ma zijn heerlijk op vakantie, ik ga van de week even langs hun huis om te planten water te geven en de brievenbus te legen enz. Dan blijft alles een beetje netjes, ook zo sneu als alle plantjes slap hangen als ze terug komen. Dus vorige week voordat ze vertrokken kreeg ik nog een filmpje op de app met de vraag of ik ook nog wat kaarten wilde posten, ma filmde de post die klaar ligt om op de post te gaan en onderop lag een envelop met mijn naam erop. Ik werd natuurlijk gelijk nieuwsgierig, dat snappen jullie wel haha. De avond voor ze weg gingen, waren we van plan ze nog even uit te gaan zwaaien. Dus kon ik mooi al even langs, was natuurlijk niet alleen voor het uit zwaaien ;) 
Ik kreeg de envelop al mee van ma, moest hem thuis open maken. Er zat ook een brief bij. 
Toen ik nog thuis woonde kreeg ik ook altijd een opdracht van ma in een brief als pa en ma op vakantie gingen en ik alleen thuis bleef. Er zat dan ook altijd een nieuwe mal bij, daar moest ik dan wat mee maken als zij weg waren. En ja je snap het al deze traditie werd voortgezet, ook nu ik niet meer thuis woon. Ik opende de envelop en daar kwam deze té gekke auto uit, waaaaah geweldig!! Maar dat was het niet alleen, daar achteraan kwam ook het schattige vosje nog, die stond ook nog steeds op mijn lijstje. Zo ontzettend lief en veelste gek natuurlijk, maar zo leuk! Ik kreeg de opdracht erbij om de eerste week een herfstkaart te maken en de tweede week een kerstkaart. Je snapt wel dat ik gelijk aan de slag ben gegaan afgelopen weekend. Ik heb al een herfstkaartje in elkaar geknutseld, maar die zien jullie later nog een keertje op de blog. De kerstkaart moet ik nog gaan maken, die opdracht is nog niet voltooid, maar ik heb nog eventjes haha. Ben eerst aan de slag gegaan met dit kaartje. 
Mijn nichtje moest afgelopen maandag geopereerd worden aan haar neus. Ze heeft als auto een lichtblauwe fiat 500, dus die moest natuurlijk nagemaakt worden met de nieuwe mal. Twee kikkers erin, de ene heeft een banaan bij zich. Een nummerbordje gemaakt en daarop 'opkikkertje' gestempeld. Een achtergrond slimline gebruikt van Marianne Design. In de hoek beneden wat bloemetjes en een potje pillen. Nog wat libellen vliegen rond om het wat op te vrolijken. Hij is op de post, dus deze gezellige kikkers zijn onderweg naar de patiënt. 

Hier nog twee foto's van de tuin zoals het er nu uit ziet. Beide terrassen (bij achterdeur en onder de overkapping) zijn af. Een leuk oud paadje er tussen gemaakt met oude waaltjes. In de grote border wordt nog een ronde houten vlonder gemaakt en verder wordt alles waar nu grond is lekker gevuld met veel groen, boompjes, heggetjes, plantjes enz. 

Lieve groetjes, Merit en Annemarie 

13 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Wat een super leuke verrassing vond je in de enveloppe, het kaartje is dan ook enig geworden. Gaat helemaal goed komen met de tuin het begin is er dat ziet er al mooi uit.

GerJanne zei

Hoi Merit,
wat gezellig op de vroege morgen zo'n verhaal te lezen. Het is een ontzettend leuk idee van je moeder om de traditie voort te zetten. En zij weet natuurlijk wat je nog niet hebt. Dat is een groot voordeel.
Je kaart is enig! Die auto is ook erg leuk en je kunt er alle kanten mee op. Eerst dacht ik: Huh? Een kikker met een banaan en een potje pillen in het gras? Maar met je verhaal erbij snap ik het natuurlijk! Superleuk.
Jullie tuin wordt vast helemaal geweldig. Inderdaad handig als je man hovenier is. Dan komt dat altijd goed. Ik hoop dat je tzt ook eens en foto plaatst, met groen als het geplant is en later als het groeit en bloeit.
Fijne dag!

Creaellenknutselsite zei

wat een leuke verrassing zo'n envelop met leuke spulletjes je hebt er gelijk een mooi kaartje mee gemaakt wat een gaaf tafereeltje is het geworden
ben benieuwd naar de andere kaartjes
wat komt de tuin er mooi uit te zien
groetjes ellen

Angélique zei

Je hebt een ontzettend leuk beterschapskaartje gemaakt, ik hoop dat je nichtje kan/mag glimlachen, want dat zal ze zeker als reactie willen doen.
Dat wordt een prachtige tuin.

Colien zei

Dat zijn de leukere enveloppen, geweldig dat je zo verwend bent. Deze kaart voor je nicht is hartstikke leuk en persoonlijk voor haar. En jullie tuin ziet er netjes uit, zal vast mooi worden met allerlei gezellige plantjes erin!
grtz Colien

Je@net zei

Een leuke verrassing, een prachtige kaart en een mooie tuin!

Sarah zei

Tradities in ere houden ook als de kinderen uit huis zijn, dat doe ik ook. Leuk verhaal!
Mooi kaartje en heel persoonlijk. Als het groen er is in jullie tuin, dan gaat het mooi zijn! X

Daphne zei

Wat een gezellig bericht is dit.
Wat een leuke traditie die jullie voeren.
Ik ben heel benieuwd naar je kaartjes.
Handig als je samen een blog hebt, want in de zomer is het bloggen sowieso wat lastig, maar omdat jullie het samen doen hou je het toch een beetje bij.
Je maakte een super leuke kaart met de auto.
Zo leuk bedacht om er 2 kikkers in te zetten.
Mooi hoor, jullie tuin, wat een heerlijke plek!!

Annie H zei

Wat leuk om zo een envelopje te krijgen. Je hebt er al goed gebruik van gemaakt met een supermooi resultaat, je nichtje gaat het ook leuk vinden.
Groetjes, Annie

Trijntje zei

Wat lief dat je twee mooie mallen kreeg. Je hebt met de auto een prachtige kaart gemaakt. De tuin ziet er nu al mooi uit.. succes met de kerstkaart. Groeten Trijntje

Annemarie en Merit zei

He Merit, wat leuk hier wat van je te lezen.....
je bent al aan een derde opdracht begonnen, leuk zeg voor onze nicht.
Geweldig die kikkers in de fiat 500.... die mega banaan doet het helemaal goed zo op de motorkap.
Wij hebben het hier prima naar ons zin, heerlijk weer en prachtige natuur, de wandelschoenen zijn constant in gebruik.

lieve groetjes Ma.

Elly zei

Je kaart is super!! En lief van je moeder.
Jullie tuin gaat echt erg mooi worden! Dat wordt genieten.
Groetjes Elly

Nancy zei

Hey Merit,

Wat een super leuke kaart en nog meer... Hoe leuk is die traditie daar bij jullie... Tja, dan moet je echt wel aan de slag hé!
Leuk verhaal en jullie tuin wordt echt mooi! Geniet er van... Hier is na 20 jaar verbouwingen, de tuin ook nog aan het wachten. Tegen volgende zomer moet die klaar zijn...

Liefs,
Nancy