donderdag 27 juli 2023

52 Weeks To Christmas Week 30 Challenge:nostalgisch wat je aan vroeger doet denken..


Goedemorgen lieve blogsters, vandaag is het weer de laatste donderdag van de maand dus weer tijd voor een nieuwe uitdaging die deze keer door Miranda werd verzonnen.
Heel leuk je kan lekker veel  creativiteit  in deze kaartjes steken...Nostalgie...is wat je aan vroeger doet denken.
Wij maakten Mevr Muis (Merit Muis) met haar post tas.
Toen Merit een klein meisje was wilde ze altijd mee kerstkaarten rondbrengen in het dorp...liefst 's avonds want dan werd de bedtijd vanzelf wat later en dat vond Merit helemaal niet erg!!

Gezellig in de donker samen over straat een paar avonden in de week, want telkens deden we een paar straten in het dorp.
Ze had een precies zo'n zelfde tasje als Muis, met een klepje dan in de kleuren rood/geel /groen (vreselijk plastic ding )maar daar gingen we iedere kerst mee op stap, er kon niet eens een enveloppe in zo klein , maar daar had Merit een oplossing voor...er moest natuurlijk wel een goed gevulde tas mee zodat het leek of ze heel veel post had.
Ze propte daar al de hieronder staande kaartjes in ...heel oud van mijn oma was een soort spel maar we weten nooit hoe het werkte.
Kaartjes waren van dik karton maar de maat kwam precies goed uit voor Merit haar tasje...alles kreeg ze in die tas, proppen, proppen en nog eens proppen.
Met haar houtje touwtje jas aan ging ze op stap, net maar dan ook net kon het hengsel over haar hoofd zodat de tas schuin over haar jas heen kon (je hoorde het plastic tasje gewoon scheuren).
En triomfantelijk ging ze door Goeree...om met dezelfde volle tas weer terug thuis te komen, maar dat deerde niks, de volgende avond gingen we weer verder.

Helaas hebben we geen foto, alle foto boeken doorgezocht, maar die foei lelijke tas is nooit vastgelegd.
Wel haar houtje touwtje jasje... en de kaartjes die had Merit op zolder, toen ze het huis uit ging toen ze getrouwd was heeft ze alle spulletjes, spelletjes, boeken en speelgoed meegenomen, daar zaten de kaartjes ook nog bij, de tas hebben we toen weggegooid die was helemaal verteerd!! (toen wisten we nog niet dat Miranda deze ontzettend leuke uitdaging zou gaan verzinnen anders hadden we de verteerde tas even op de foto gezet).

Dus daarom hebben we deze kaart gemaakt dat deed ons echt aan vroeger denken, muis naar de postbus als ik mijn ogen dicht doe, zie ik het helemaal weer voor me, echt de goede oude tijd!!!
Je zou soms wel eens even terug willen..

Nu zijn we natuurlijk heel erg benieuw waar jullie aan denken bij een nostalgiekaartje, dat kan natuurlijk van alles zijn.
We komen graag een kijkje nemen.

Foto's van de houtje touwtje jas hebben we wel was de kleuterschooltijd van Merit, deze zijn gemaakt met Koninginnedag, spelletjes van school.  



Hieronder de kaartjes die echt allemaal mee moesten.



We kijken uit naar jullie's kerstkaart met een nostalgisch tintje.... heel veel liefs Annemarie en Merit.

26 opmerkingen:

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een mooie herinneringen op jullie kaartje, gelukkig hebben jullie nog foto’s om het mooie verhaal te verduidelijken. Ik herken het bij mijn dochter, altijd aan het sjouwen met tasjes, en van alles erin stoppen, helemaal in jaar element. Ik zie Merit al lopen, groot gelijk om het in de avond te doen, is veel gezelliger in het donker. Fijne dag gewenst, groetjes Ingrid

Elly zei

Mooie kaart en superleuke herinneringen. En geweldig dat jullie de foto's erbij laten zien.
Groetjes Elly

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi verhaal en de leuke foto's erbij dat zijn leuke herinneringen, wat een mooi kaartje heb je met deze herinnering gemaakt ik zie het helemaal voor me
groetjes ellen

Angélique zei

O ja, de kaart past helemaal bij het verhaal, perfect! Leuk om het verhaal erbij te lezen. De kaart zelf is heel leuk, mooi gemaakt.

Caroline zei

O wat leuk om dit verhaal te lezen! En dan moet de foto's erbij! Zo'n herinnering blijft je altijd bij he!
Heel leuk dit kaartje!
Groetjes Caroline

Colien zei

Haha, wat leuk om bij iedereen de herinneringen te lezen en bij jullie ook te zien! Je staat er goed op, Merit! Mooi, toepasselijk kaartje is het geworden.
grtz Colien

Henriët zei

Wat een leuke kaart. Door het mooie verhaal erbij wordt het nog leuker. Mooie herinneringen!
Groetjes van Henriët

Freubelmina zei

Met plezier je blogpost gelezen over de kleine Merit 💖
Leuke bijpassende kaart gemaakt 👍

casa crea d' emilia zei

Wat ontzettend leuk om de herinnering bij de kaart te lezen. Zo leuk gedaan ook. mooi om oude foto's terug te zien. Heel mooi.
Fijne dag.

Lieve groetjes,
Emily

Trudy zei

Wat een ontzettend grappig verhaal bij jullie super leuke kaart!
Die jas die Merit aan heeft doet me heel erg aan vroeger denken!
Ik ben benieuwd naar jullie verhaaltje van volgende week!
Groetjes Trudy

Elle-Jeanne zei

Wat een leuk verhaal een en al nostalgie.
En ook de foto's zo leuk.
Ik had vroeger ook een houtje touwtjes jas.
Heel mooi ,ook je kaartje
Groetjes Elle-Jeanne

Jantine zei

Wat geweldig, ik zie jullie gaan door de straten! Wij deden vroeger ook altijd de kerstkaarten in de buurt zelf in de bus. We maakten ze ook ieder jaar zelf, dus wat dat betreft is een kerstkaart maken al een nostalgische handeling op zich.
Wat leuk dat de kaartjes nog bij Merit op zolder liggen!
Mooie kaart met Merit Muis!
Groetjes
Jantine

De Hobbykamer van Petra zei

Wat een mooie kaart en een hele leuke herinnering. Vroeger....ik was dus postbode en vond dit zelf een drukke hectische en vooral leuke tijd om de post te bezorgen. Elk huishouden stond al te wachten op de kerstkaarten die ik hun bracht en vaak kreeg ik ook iets lekkers mee voor onderweg. Dit is ook voor mij een hele leuke en fijne herinnering. Dank voor dit verhaal. Het wierp mij even terug naar mijn post.nl tijd.


Lieve groet, Petra

Nicolette zei

Leuke kaart en ik heb wat een leuke verhaal van Merit en haar tasje, zie het helemaal voor me.
Groetjes Nicolette

bolletjelucky.blogspot.com zei

Ooh heerlijk zoals jullie deze challenge op pakten en ons even mee terugnemen in de tijd. Leuke foto's van Merit en zo gaaf die oude kaarten. Ik zie het helemaal gebeuren en proef de sfeer van toen. Mevrouw Muis smokkelt een beetje want die stopt haar kaarten in de brievenbus hihi. Een hele mooie kerstkaart en een nog mooiere herinnering.
Lieve groetjes Miranda

marian zei

Wat een super mooie herinneringen hebben jullie aan die mooie tijd. Een prachtig verhaal om te lezen.En je kaart met het muisje bij de brievenbus is ook prachtig.
Groetjes van Marian.

Marijke zei

Geweldig die herinneringen aan vroeger! En wat leuk die foto's erbij! Ik zie dat helemaal voor me! haha! Jullie kaartje is een mooi nostalgisch kaartje geworden met een mooi verhaal! Groetjes Marijke

Trijntje zei

Wat een mooie herinnering. De kaart is prachtig en past er heel mooi bij. Leuke foto’s staan er bij op het blog. Groeten Trijntje

femke zei

Heey Annemarie en Merit,

wat een lieve kerstkaart met zo'n mooie herinnering!!!

Groetjes Femke

Ans Gilbert zei

Wat leuk om met deze foto's terug te denken aan vroeger en ja, kerstpost bezorgen dat was natuurlijk héél Leuk en lekker lang opblijven..
Jullie kaart is weer superleuk met de muis,
Groetjes,
Ansx

Diny zei

Prachtig kaartje en wat een leuke herinneringen....heel mooi!
Groetjes Diny

Marjan zei

Wat een gaaf kaartje! En je verhaal erbij met de foto's... echt onbetaalbaar!!

Laurespage zei

Heel mooi deze kaart en o zo een mooi verhaaltje erbij en de foto's zijn hele mooie herinneringen. groetjes en fijn weekend.
Groetjes, laurette

Margreet zei

Wat een leuk verhaal, Annemarie. En je kunt al die kaartjes die mee moesten en de houtje-touwtjes jas nog laten zien. Mooie herinneringen.
Mevrouw Muis past precies bij dit verhaal met haar tasje en de post in de brievenbus.
xxx Margreet

GerJanne zei

Oh wat een geweldig leuk verhaal!! Ik zie het voor me, zeker nu ik weet hoe Merit eruit zag toen ze zo klein was! Wat een leuke herinneringen zijn het en die komen door Miranda nu allemaal weer boven.
De kaart is ook geweldig! ZO leuk, die mw muis!

Suzan zei

Superleuk kaartje Annemarie! En koester de herinneringen!
Groetjes Suzan